Woonwinkel Fameus Wonen is al decennialang een begrip in de regio Noord Holland Noord en ver daarbuiten! Sinds het ontstaan van de winkel tot het huidige bedrijf wat er nu staat is er veel gebeurd. Het is altijd een familiebedrijf geweest en dat zal het ook altijd blijven nastreven. De klanten waarderen de familiare sfeer dan ook zeer net zoals de werknemers die er vaak al lang in dienst zijn. In de loop van de vele jaren hebben dan ook ontzettend veel klanten hun woondroom weten waar te maken in deze mooie woonwinkel met fantastische en zeer bedreven woonprofessionals!

1930
Hier begint de uitgebreide geschiedenis van onze woonwinkel, met een oppervlakte van 16m2. De opa en oma van Guus en Hans wonen tegenover de kerk waar zijn opa werkt. In huis begint oma een winkeltje met de verkoop van religieuze objecten zoals rozenkransen.
1930
1946
Na het einde van de oorlog voegt de vader van Guus en Hans zich bij de winkel en neemt het over van zijn moeder. Hij breid de winkel uit met speelgoed en huishoudelijke artikelen.
1946
1960
De winkel heeft grote vooruitgang en loopt goed. Door deze grote vooruitgang treden Guus en Hans toe in de zaak. Hier leren ze de fijne kneepjes van het verkoop vak.
1960
1970
Al snel blijkt dat de twee broers toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Om deze reden besluit Guus een nieuwe winkel te openen in Noord-Scharwoude met huishoudelijke artikelen en speelgoed. Dit is het begin van de uitbreidingen. In dit jaar wagen ze ook een sprong in het diepe en openen een 3e winkel. Deze winkel wordt geopend in het Falga centrum, wat tegenwoordig bekend staat als het Duinpassage. Deze winkel richt zich op huishoudelijke artikelen.
1970
1972
Al snel daarop openen ze in speelgoedwinkel in de Schooten. Deze winkel komt in het winkelcentrum wat bekend staat als ‘Vrede en Vrijheid’. In hetzelfde jaar openen ze ook een Intertoys speelgoedwinkel.
1972
1998
Met vier huishoudelijke winkels, één speelgoedwinkel en een centraal magazijn is het bedrijf groot van volume en bekent. Door dit grote volume zijn ze erg interessant om over te worden genomen door een groot landelijk bedrijf, genaamd de Marskramer. Na de overname konden ze niet stil zitten en besluiten tuinmeubelen te gaan verkopen. Hiermee is de eerste stap gezet richting het huidige bedrijf.
1998
2000
Na twee jaar op kleine schaal tuin meubelen te hebben verkocht, was het tijd voor iets nieuws. De meubelzaak Westerbrink wordt overgenomen. Deze ligt op het industrieterrein wat nu bekent staat als het Ravelijncentrum. Zo groeide het bedrijf in een klap van 200m2 naar 1200m2. In de zes jaar die daarop volgde komt het Ravelijncentrum tot bloei.
2000
2006
Door de enorme groei van het Ravelijncentrum zien ze kans om de winkel uit te breiden met een extra 3200m2. Hierdoor ontstaat er een zaak met ruim 4400m2. Na deze uitbreiding werd de naam Westerbrink omgetoverd tot de huidige naam ‘Fameus Wonen’.
2006
2013
Tijd om het oude image af te schudden, tijd voor iets nieuws. Een grote en uitgebreide renovatie vindt plaats. De complete voorkant wordt vervangen. Van een gebouw met weinig ramen, naar de prachtige glazen gevel die we nu zo goed kennen. Ook wordt het merk Xooon toegevoegd. Hierdoor telt het bedrijf nu 5000m2 verspreid over de 3 etages. Rond deze tijd is ook de leiding overgedragen van de broers Guus en Hans, naar de kinderen van Hans, Ruben en Judith.
2013
2018
In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip in de regio. Om deze snelle groei aan te kunnen werd het tijd voor een extra magazijn. Dit externe magazijn is bedoeld om het logistieke proces te verbeteren en te versnellen.

Van een winkel van 16m2 in 1930 in het bedrijf in de afgelopen 90 jaar uitgegroeid naar een meubelzaak van ruim 5000m2 met een ruim aanbod aan verschillende merken.
2018
2022
Om de buitenkant weer helemaal op te frissen is er gekozen voor nieuwe signing met onze eigen huisstijl. Compleet met 2 nieuwe bussen in dezelfde huisstijl.
2022